hello ajándékkavalkád

Elrejtenéd a pocakod? Van néhány öltözködési tanácsunk!

Sokan vagyunk, akik – bárhogy is igyekeztünk – nem igazán tudtuk lefaragni a derekunkról és a hasunkról a tél folyamán felrakódott kis felesleget, de szeretnénk csinosan öltözni, jól kinézni most, hogy itt a jóidő.

Nos, szerencsére nekünk sem kell zsákot húzni magunkra. Vannak remekül bevált apró női fortélyok, ügyes trükkök, amivel jól elrejthetjük a nem kívánt domborulatokat, s közben igazán trendik és csinosak lehetünk.

De mire is figyeljünk:

Szűk felsők isten veletek
Ha stílusosan szeretnénk kinézni és el akarjuk takarni, amit elrejtenénk, és ki akarjuk emelni azt, ami előnyös rajtunk, a legjobb, ha búcsút intünk a szűk felsőknek, hiszen azok kihangsúlyozzák a derékra és hasra rakódott felesleget. Jobb, ha csinos, laza, redőzött ruhákat választunk.

Viseljünk leggingset vagy skinnyt
A leggings vagy a sztreccs nadrág, ami tökéletesen ránk simul, a legjobb barátunk lesz a következő időszakban is, hiszen kényelmesen illeszkedik a has köré, és egy kicsit összehúzza. Vigyázzunk, a méretünknél kisebb nadrág nem előnyös, mert az csak még jobban kiemeli a felesleget. Az sem jó, ha a nadrág dereka pont a has domborulatán végződik.

Ezekhez a fazonokhoz remekül passzol a hosszabb tunika, hosszú felsők, rafinált szabások. Igazán mesés lesz a megjelenésünk, és biztosan senki nem a hasunkra fog figyelni.

Rétegezzünk
A rétegezés nagyon hatékonyan álcázza a hasat, és bár sokkal könnyebb ősszel és télen, amikor rétegesen kell öltözni, azért tavasszal sem lehetetlen, vékonyabb ruhadarabokkal, könnyű kabáttal vagy mellénnyel a melegebb szezonban is megoldható.

Rétegezhetünk másképp is
A pocak elrejtését úgy is megoldhatjuk, ha egy hosszabb felső fölé rövidebbet veszünk fel, hiszen a különböző hosszúságú ruhák is megtréfálják a szemet, ezáltal jól rejtik, amit el akarunk rejteni.

Az öv a has fölé kerüljön
Kabát, felső vagy kardigán kiválasztásakor nem kell teljesen kiiktatnunk az öveket, mindössze ügyelnünk kell arra, hogy az öv egy kicsit magasabban legyen, mint a legszélesebb pontunk, így nem hívja fel a figyelmet a hasra.

Soha ne tűrjük be a felsőnket
Ha van egy kis feleslegünk derék vagy hastájon, jobb, ha nem tűrjük be a felsőt a derekunkba, mert ezáltal egy éles vonalat hozunk létre épp a hasunkon, amit eldugni igyekszünk. Nem előnyösek azok a ruhák sem, amik épp a domborodó hasunk vonaláig érnek, mert ezek is csak kihangsúlyozzák a kényes területet.

Hordjunk aszimetrikus felsőket
Az aszimmetrikus felsők függőleges és átlós vonalakat hoznak létre, és megtörik a sziluettet, így kiválóan alkalmasak a pocak álcázására. A nagy nyomatos felsők is jó szolgálatot tehetnek.

Használjunk kiegészítőket a has elrejtéséhez
Természetesen nem az a megoldás, hogy egy táskát tartunk a hasunk elé. Szó sincs róla. Az viszont tény, hogy a kiegészítők nagyszerű eszközök lehetnek arra, hogy elvonják a figyelmet a hasról.

Viselhetünk például egy színes sálat, hogy felfelé vonzzuk a tekinteteket, de hagyhatjuk lazán is a sálat, hogy elterüljön, és oszlophatást keltve álcázza a pocakot. Fülbevalóval vagy stílusos kalappal is felfelé húzhatjuk a szemet.

Itt a jó idő, szívesen öltözünk lengébben. Tegyük ezt meg tudatosan, és nem kell szégyenkeznünk pocakunk miatt sem.

A tudatos öltözködés egyik kulcsa, ha tudjuk, mely színek állnak nekünk a legjobban. Ebben segíthet egy tanácsadás, amin most te is részt vehetsz, ha a héten is ellátogatsz üzletünkbe és részt veszel a heti nyereménysorsoláson, ahol most egy 90 perces online stílustanácsadás kerül kisorsolásra. Játssz velünk!