hello ajándékkavalkád

Mit szimbolizálnak a virágok?

A tavasz a virágok ideje. A hosszú, kopár hónapok után semminek nem örülünk annyira, mint a csodás, színpompás, isteni illatú virágoknak – nárcisznak, tulipánnak, gyöngyvirágnak és a többi illatos szépségnek.

A virágok az évek során különböző dolgok szimbólumai voltak. Használjuk őket ünnepségeken, használjuk megemlékezéseken, adjuk születésnapokra, szerelmesünknek, édesanyánknak, sőt olykor még eszünk is belőlük. Valóban elképesztő, hogy a virágok milyen praktikusak tudnak lenni, és mennyi örömet hoznak az életünkbe. 

Ássunk egy kicsit mélyebbre a virágok szimbolikájában, vajon melyik virág mit szimbolizál?

Rózsa
Mindenki tudja, hogy a vörös rózsa a szerelem, a vágy és a szenvedély szimbóluma. De azt vajon tudod-e, hogy a lila rózsák a varázslatot és az első látásra szerelmet szimbolizálják? És azt, hogy a sárga rózsák barátságot jelentenek? A viktoriánus időkben a féltékenység jelének is tartották őket.

A fekete rózsák meglehetősen különc ajándékok. Egyesek gyönyörűnek tarthatják őket, és azok is, de nem jelent jót, ha fekete rózsát adunk. Ezeket a virágokat ugyanis a halál szimbólumaiként tartják számon. 

Nárcisz
A nárcisz az első tavaszi virágok egyike, a tiszteletet és viszonzatlan szerelmet szimbolizálja, valamint az újrakezdés, újjászületés jelképe is. Jó tudni, hogy egyetlen szál nárciszt sosem szabad senkinek adni, mert az szerencsétlenséget hoz. Ám érdekes módon azzal, ha valakinek egy csokor nárciszt adunk, azzal azt fejezzük ki, hogy ő az egyetlen számunkra. Valójában azt állítjuk, hogy a nap mindig süt, amíg vele vagyunk.

Tulipán
A tulipánok legismertebb jelentése a tökéletes és mély szerelem. Mivel a tulipán egy klasszikus virág, amelyet évszázadok óta sokan szeretnek, ezért a szeretet jelentésével ruházták fel. Ideális ahhoz, hogy olyan valakinek adhassuk, aki iránt mély, feltétel nélküli szeretet érzünk, legyen az a párunk, gyermekünk, szüleink vagy testvéreink.
Mivel a tulipán tavasz elején virágzik, az újjászületés jelentésével is bír.

Lótusz
A lótuszok csodálatos növények. Sáros vízben nőnek, és csak virágaik vannak a víz felett. A lótuszok nagyon érdekesek, mivel viráguk éjszaka bezárul, elmerül a vízben, majd amint felkel a nap, újra megjelennek a felszínen. A hosszú élet, a becsület, a jó szerencse, az elme és a szív tisztasága, valamint az egészség szimbólumai. Nem véletlen, hogy a régi buddhista könyvekben Buddhát mindig lótuszvirágon ülve rajzolják.

Százszorszép
A bájos százszorszép kis fehér virágai nappal nyílnak és éjszaka bezáródnak. A régi rómaiak és a kelták a százszorszépet az ártatlanság szimbólumának tekintették. A kelták azt hitték, hogy a virágok olyan csecsemők lelkéből származnak, akik születésükkor meghaltak, és akik el akarják ragadni szüleik gyászát.
A százszorszép az ártatlanságot, hű szerelmet is szimbolizálja.

Azálea
Az azálea virágai a nőiesség kínai szimbólumai. Egyben a mértékletesség és a törékeny szenvedély szimbólumai is. Egyesek úgy vélik, hogy ha azálea virágot adsz valakinek, azt mondod neki, hogy gondoskodjon magáról helyetted.

Krizantém
A krizantém gyönyörű virág, ami különböző színekben ismert. Vannak piros, sárga és fehér krizantémok, és mindegyik mást jelent. A piros a szerelmet, a fehér az igazságot, a sárga krizantém pedig a csekély szeretetet jelképezi. A krizantém ezen kívül az optimizmus, a hűség és a hosszú élet szimbóluma is.

Gyöngyvirág
A gyöngyvirág az alázat és az édesség, boldogság és megújult boldogság szimbóluma. De amikor egy férfi adja egy nőnek, azt üzeni vele: kiegészítesz engem.
A legenda szerint a gyöngyvirág Éva könnyéből származik, ami akkor hullott, amikor száműzték az Édenkertből.

A virágok nagyszerű módja annak, hogy kifejezzük az érzéseinket: férfiak a nőknek, gyermekek a szüleiknek, kedves a kedvesének. Ha te is szeretsz valakit, ne habozz, lepd meg egy szép csokorral. Szerezz örömöt még ma!

Látogass el üzletközpontunkba és vásárolj nőnapra nálunk!