TERET ADUNK

A NAGY ÉLMÉNYEKNEK

A tökéletes nyári smink elengedhetetlen kellékei

Végre itt a nyár! Az időjárás melegedésével új szezon előtt állunk, ez azonban azt jelenti, hogy amennyiben napi sminket akarunk alkalmazni, bizony változtatnunk kell a rutinunkon – egyúttal a jól bevált téli sminkeket egy időre száműznünk kell, és a nyárra alkalmas trendi cuccokat kell beszereznünk. Hiszen a hőségben a bőrünknek egyáltalán nem esik jól egy nehéz smink. Ehelyett valami könnyű, de szuper make-up lehet a megfelelő.

Érdemes ellátogatnunk tehát a drogériába, ahol beszerezhetjük a megfelelő termékeket. Vigyázzunk azonban! Ha nem ügyelünk a termékválasztásnál, fennáll a veszélye, hogy a smink egy melegebb napon egyszerűen leolvad az arcunkról.

Tehát miket vásároljunk?

A kozmetikusok és sminkesek egyöntetűen állítják, hogy nyáron sem kell lemondanunk a sminkről. Csupán néhány dologra érdemes odafigyelnünk. Ilyen például, hogy szuperkönnyű, áttetsző, krémes termékeket válasszunk.

A kifogástalan smink – évszaktól függetlenül – mindig a hidratáló bőrápolással kezdődik. A megfelelő hámlasztás nyáron is nagyon fontos, így egy jó hámlasztó mindenképpen kerüljön a kosarunkba. A tökéletes nyári smink egyik titka ugyanis az, hogy felvitele előtt jól megtisztítjuk az arcbőrt. Ezt követheti egy könnyű, nem zsíros hidratáló krém, ami a bőrápolás elengedhetetlen része.

Fontos a napvédelem, úgyhogy a kosarunkba mindenképpen kerüljön naptej, lehetőleg minél magasabb faktorú. 

A nyár favoritja a BB krém. Ez egy szuper termék, ami tökéletesen kombinálja az alapozót és a hidratáló krémet. Javítja a bőrhibákat, mint egy jó alapozó, ugyanakkor hidratál és puhít is. Nem olyan sűrű, mégis megfelelően elfedi a hibákat, eltünteti a foltokat, gyulladásokat. Ápol, hidratál és még a naptól is véd. Egyértelműen a kosarunkban a helye.

A bronzosító sem maradhat le a listáról. Ezzel remekül élénkíthetjük az arcbőrünket, kiemelhetjük barnaságunkat anélkül, hogy nagyon megterhelnénk a bőrt a felvitt rétegekkel. Vásárláskor figyeljünk a színre – ne azt válasszuk, amit először megpillantunk, hanem azt, ami igazán illik az arcbőrünkhöz.

A szemek se maradhatnak ki, ha sminkről van szó. A vízálló termékek nyáron különösen jó szolgálatot tehetnek. A vízálló spirál és tus mellé a kosarunkba kerülhet néhány tartós szemhéjkrém, melyek tökéletesen kiemelik a szemünk szépségét, mégsem folynak el sem a strandon, sem egy forró buliban.

A szájra nyáron a szájfények dominálnak, jobb kerülni a matt rúzsokat, ezért ezekből is tegyünk néhányat a kosarunkba, a sminkfixáló mellé, amit szintén érdemes beszereznünk a kánikulasminkhez.

Ha nem akarunk sminkelni, de egy kis színt szeretnénk az arcunkra, remekül beválhatnak a színezett hidratálók vagy krémes pirosítók, ezek használatával ugyanis csökken az esélye annak, hogy a sminkünk izzadt, süteményszerű katasztrófává váljon. Ehelyett természetes, harmatos ragyogást varázsolnak arcunkra.

A temérdek remek szépségápolási termék mellé bedobhatunk új ecseteket is, így lesz teljes a szett, amivel frissé, üdévé és varázslatossá varázsolhatjuk magunk a nyári melegben is.